Valeriaan, nuttige oeverplant voor aan je vijver

Deze plant, wetenschappelijk bekend als Valeriana officinalis, wordt ook  “Echte Valeriaan”  genoemd en kan een waardevolle toevoeging zijn aan  de oever van jouw vijver. Hier zijn enkele eenvoudige tips voor het onderhoud van valeriaan en tips om deze plant kunt kopen.

Valeriaan – Een Korte Introductie

Valeriaan is een kruidachtige plant die bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen. Deze plant is inheems in Nederland en groeit langs sloten en op drassige ondergrond. Het is een winterharde vaste plant, die in de maanden juni tot en met augustus met lichtroze tot lila achtige kleine bloemen bloeit. Het is een goede winterharde plant die bijen en vlinders aantrekt. De plant kan tot 150 cm hoog worden.

Onderhoud van Valeriaan

Het onderhouden van Valeriaan in je vijver is verrassend eenvoudig. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw Valeriaan plant gezond blijft.

Zonlicht: Valeriaan houdt van zonlicht, dus kies een plekje in je vijver waar het voldoende zon krijgt. Dit zal helpen bij de groei en bloei van de plant.

Water: Zorg ervoor dat de grond rondom je Valeriaan vochtig blijft. Hoewel het niet van continue natte voeten houdt, heeft het wel regelmatig water nodig.

Bemesting: Geef je Valeriaan af en toe een beetje meststof om de groei te bevorderen. Kies een evenwichtige vijvermeststof voor de beste resultaten. Vijvermeststof is tevens goede voeding voor je overige vijverplanten.

Snoeien: Als je merkt dat je Valeriaan te groot wordt, kun je hem gerust snoeien. Dit bevordert niet alleen de vorm, maar ook de gezondheid van de plant. Net na de winter kun je de afgestorven plantdelen wegsnoeien.

Valeriaan Plant Kopen

Wil je zelf een Valeriaan plant toevoegen aan je vijver? Deze plant is gemakkelijk verkrijgbaar! Bezoek je lokale tuincentrum of vergelijk online de prijzen via onze website. Let op de gezondheid van de plant bij aankoop en vraag gerust om advies over het optimale onderhoud.

 

Vijverdesign